Chapel

Stichting Chapel, gevestigd in Almere, is opgericht op 27 februari 2016 met als doel: het bevorderen van motiverende én inspirerende podiumkunsten. Chapel tracht dit doel te bereiken door het organiseren en ondersteunen van evenementen en activiteiten, waarin deze kernwaarden centraal staan. De activiteiten die uit de stichting voortkomen ontstaan door een nauwe samenwerking met amateur- en professionele kunstenaars.

MOTIVERENDE EN INSPIRERENDE PODIUMKUNSTEN

Kersen J. de Jong (13 maart 1950 – 18 februari 2016) had een grote passie voor muziek en dat leidde tot een samenwerking met de ‘Boys Choir of Harlem’. Hij zette zich in voor jongeren en bekostigde voor velen de studies. In de jaren ‘90 besloot Kersen een nieuwe stichting op te richten, genaamd: ‘Netherlands American Community Trust’. Met deze stichting zette Kersen zijn werk voort om jongeren te helpen met het realiseren van hun dromen. Hij bracht muzikanten van Nederland naar New York om op te treden in Carnegie Hall en bracht, daartegenover, Amerikaanse muzikanten naar Amsterdam om op te treden in het Concertgebouw. Velen van hen zijn nu succesvolle operazangers, schrijvers, dansers, jazzpianisten en entertainers.

Shelton Telesford is één van de jongeren die in aanraking is gekomen met de projecten van Kersen de Jong. In 2007 had Shelton zich ingeschreven voor de hbo-opleiding Communicatie aan de Hogeschool InHolland. Dit omdat het kiezen voor een muziekopleiding een onrealistisch toekomstplan zou vormen. Kersen de Jong creëerde echter een kans voor Shelton om zijn eigen compositie ‘Free To Be Me’ te performen in Carnegie Hall in New York.

Deze unieke ervaring motiveerde Shelton om van opleiding te veranderen en 4 jaar later studeerde hij cum laude af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Shelton is één van de oprichters van Chapel; een organisatie die binnen 4 maanden al meer dan 40 jongeren een podium biedt en per activiteit tussen de 80 en 400 bezoekers bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *